Home

Afstuderen is niet niks. Het behalen van een diploma is niet zomaar gedaan, wat betekent dat het belangrijk is om dat goed te vieren. Onderstaand kunt u lezen hoe u er een leuk feest van kunt maken.

Wanneer wordt het feest gevierd?

De eerste stap om een afstudeerfeest te geven is door te bepalen wanneer het feest wordt gehouden. Over het algemeen worden afstudeerfeestjes gehouden op dezelfde dag als dat de diploma wordt uitgereikt, of in het weekend dat erop volgt. Als de diploma-uitreiking in de ochtend plaats vindt, dan kunt u er voor kiezen om het feestje op dezelfde dag in de middag te laten plaats vinden. Als de diploma-uitreiking later op de dag is, kan het ook in de avond worden gevierd.

Overdag

Tijdens de diploma-uitreiking zijn vaak uw vrienden en familieleden erbij. Natuurlijk zijn de mensen uit uw klas er ook bij. Het kan zijn dat u een goede band heeft opgebouwd met één of meerdere van uw klasgenoten. Het kan leuk zijn om met die klasgenoten en uw familieleden en vrienden af te spreken om na de diploma-uitreiking iets te gaan drinken in een kroeg. De kosten kunnen dan gedeeld worden en op die manier heeft u ook geen speciale plek nodig om het te kunnen vieren.
Wellicht vindt u het toch leuker om alleen met uw naasten het behalen van de diploma te vieren. Wat dan een leuk idee kan zijn, is om na de uitreiking samen naar een high tea te gaan, of samen te gaan lunchen. In het geval dat het erg gezellig is met z’n allen, kunt u altijd nog ’s avonds naar de kroeg gaan samen. Verder kunt u het feestje ook nog in de achtertuin houden als het mooi weer is.

’s Avonds

In het geval dat de uitreiking van de diploma later op de dag plaats vindt, kunt u ervoor kiezen om te gaan borrelen met uw naasten en eventuele klasgenoten. Dit kan ook weer in de tuin worden gevierd indien het mooi weer is.
Een ander leuk idee is om samen te gaan uit eten. De kosten zullen ongeveer even hoog zijn als het tuinfeest. U kunt eventueel afspreken dat iedereen het eigen eten en drinken afrekent. Het is echter wel een ongeschreven regel dat dit voor hen betaald wordt. Het kan natuurlijk voorkomen dat u dat niet kunt betalen. Samen overleggen is dan altijd een mogelijkheid.

In het weekend

Voor veel mensen is het lastig om doordeweeks aanwezig te zijn. Velen kunnen niet makkelijk hun werk of school afzeggen. Een oplossing hiervoor is om het feest in het weekend te houden.